Ramchal

Moshe_Chaim_Luzzatto_(ramhal)_-_Wall_painting_in_Acre,_Israel

Nadat hij acht jaar in Amsterdam had gewoond vertrok Ramchal in de zomer van 1743  met zijn vrouw en zoon naar het beloofde land, vrijwillig en niet als gevolg van vervolging. Zij vestigden zich in Akko. Ze woonden ook een jaar lang in Jeruzalem, maar keerden terug naar Akko. De pest brak uit en Mozes Chaim Luzzatto overleed in 1746, nog maar 39 jaar oud. Waar hij precies is begraven, is onduidelijk. Er is tegenstrijdig bewijs uit verschillende bronnen over zijn laatste rustplaats. Een lezing is dat hij is begraven in de buurt van Akko. Een tweede mogelijkheid is de joodse begraafplaats in Kfar Yasif, gebaseerd op een brief door lokale inwoners in dezelfde periode geschreven. De derde en alom geaccepteerde redenering is dat hij werd begraven in Tiberias, in de buurt van het Graf van Rabbi Akiva.

ramhal-t

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *