A Responsible Life: The Spiritual Path of Mussar

Rabbijn Ira F. Stone is een leidende figuur in de hedendaagse vernieuwing van de Mussar beweging. Bij het schrijven van zijn boek A Responsible Life: The Spiritual Path of Mussar (‘Een verantwoordelijk leven: het spirituele pad van Mussar’), uitgegeven bij Aviv Press in 2006, was rabbijn Stone sterk geïnspireerd door het denken van de Franse filosoof Emmanuel Levinas.

In tegenstelling tot andere niet – orthodoxe Mussar leraren, is rabbijn Ira F. Stone van mening dat bij de Mussar praktijk sterk ingezet moet worden op naleving van de Joodse wetten. Stone heeft zelfs voorgesteld dat toewijding aan Mussar centraal zou moeten staan in het conservatief orthodoxe jodendom.

Zijn boek is in te zien bij Amazon.

Op de site Mussar Leadership Program is meer informatie te vinden over hetgeen rabbijn Stone voorstaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *