Maanmissie Israël stap dichterbij

Het Israëlische ruimteproject SpaceIL is in een nieuwe fase terechtgekomen. Onlangs tekenden vertegenwoordigers van de non-profitorganisatie een contract met het Amerikaanse ruimte-initiatief SpaceX. Met het contract wordt geregeld dat er een Israëlische satelliet naar de maan kan gaan. De satelliet mag mee met de nieuwe missie van SpaceX die gepland staat voor 2017.

De kosten voor de Israëlische satelliet komen neer op 10 miljoen dollar. Het is de bedoeling dat het projectiel landt op de maan, waar het onderzoeksresultaten naar Israël zal zenden. De Israëlische overheid heeft geen vinger in de pap, want de kosten worden gedragen door de Kahn Foundation en de familiestichting van Dr. Miriam and Sheldon Adelson. Ook is de lancering een onderdeel van een prijsvraag van Google. Dankzij het contract maakt SpaceIL meer kans van slagen.

SpaceIL werd in 2011 opgericht door de Israëli’s Yariv Bash, Kfir Damari en Yonatan Winetraub. De heren hadden en hebben één doel: het bewerkstelligen van een Israëlische missie naar de maan. Partner SpaceX is een privaat initiatief van de Amerikaanse zakenman Elon Musk. Hij is de man achter Tesla, het bedrijf dat met succes elektrische auto’s produceert.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *